Pagina's

woensdag 29 februari 2012

Maak je eigen nagels mooi!

Op de catwalk zie je vaak meiden met geweldige nagels. Je kunt naar een nagel salon gaan , maar je kunt dit zelf ook gemakkelijk maken. Als je een beetje handig bent je met je nagels, is het een makkie. Ik ga vandaag laten zien hoe je met het Konad en het Essence stempel setje je nagels kunt versieren. 










Ten eerste heb je natuurlijk een stempelsetje nodig. Konad is een merk met allemaal nail art artikelen. Konad verkoopt oa. ook stempel setjes. Hier links boven zie je een voorbeeld van een stempel setje(11.95). Vaak zit er bij een stempelsetje een of twee plaatjes met figuurtjes bij. Losse zijn op bijvoorbeeld op de  Konad site makkelijk te bestellen. Ook heeft Essence een stempelsetje(3.00). Het setje is alleen niet in alle filialen verkrijgbaar, maar wel een stuk goedkoper dan Konad.


Ten tweede heb heb je een dik nagellakje nodig. Bij sommige setjes zit er al een nagellak potje bij het setje. Dit is natuurlijk erg handig, want vaak ben je veel voordeliger uit en je weet zeker dat het een goede nagellak voor het stempelen is. Konad en Essence verkopen ook speciale losse nagellak voor het stempelen. Natuurlijk kun je het ook proberen met een normaal nagellakje. Alleen soms kan het dan voorkomen dat het stempeltje de nagellak niet goed pakt of dat je het figuurtje niet goed op je nagel ziet. Maar proberen kan altijd!

Nummer 1                                                                                   Nummer 2 

Als je dus een stempelset en een goed nagellakje hebt, kun je meteen beginnen Zorg dat je geen nagellak, handcream of nagelriem olie meer op je nagels hebt zitten. Hierdoor blijven de  figuurtjes minder goed zitten.

Breng eerst een base coat laag aan op je nagels. Ik gebruik een witte base coat, zodat ik niet drie laagjes nagellak aan hoef te brengen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een doorzichtige gebruiken. Ik heb basecoat van Kruidvat eigen merk, nummer 903. Op nagel 1 gebruik ik het essence setje en op nagel 2 het Konad setje.



nummer 1                                                                       nummer 2


Breng vervolgens je gewenste kleur aan op je nagel. Voor nagel 1 gebruik ik natuurlijk een lakje van Essence, nummer 42: dress for a moment. Op nagel 2 nummer540 van Catrice: "Am i Blue or Green?


                                          Nummer 1                                              Nummer 2



En nu begint het stempelen. Pak je stempelplaatje en doe een grote druppel van de wat dikkere nagellak op het figuurtje wat je wilt.





Vervolgens pak je je schrapertje en schraap je de nagellak weer van het plaatje af. Door dit te doen, blijft de nagellak alleen nog maar in de gleufjes van het plaatje zitten.





Je ziet dat er dus een laag in de gleuven over blijft.


Pak nu je stempeltje en maak van links naar rechts een stevige stempel op het plaatje.  Je moet wel een beetje kracht zetten. Als het goed is gelukt, zie je het figuurtje op de stempel zitten. De nagellak van de gleuf is naar de stempel toe gegaan.







Nu moet je het zelfde doen, maar dan op je nagel. Stempel dus weer met een krachtige beweging op je nagel. Als het goed is zie je nu resultaat.Zit het figuurtje nu op je nagel?






En dit is nou het resultaat! De eerste foto is gemaakt met het Essence stempelsetje en de onderste met Konad. Het ziet er nu misschien nog een beetje moeilijk uit, maar hoe vaker je het herhaalt, hoe meer ervaring!

Wat vinden jullie van Konad nagels?
site: www.konadnailart.nl



Geen opmerkingen: